Bergvärmepumpar Skövde

NIBE F1245 8kw bergvärmepump

NIBE F1245 8KW bergvärmepump

Köp F1245 8KW
NIBE F1245 10kw bergvärmepump

NIBE F1245 10KW bergvärmepump

Köp F1245 10KW
NIBE F1255 6kw bergvärmepump

NIBE F1255 6KW bergvärmepump

Köp F1255 6KW
NIBE F1255 16kw bergvärmepump

NIBE F1255 16KW bergvärmepump

Köp F1255 16KW

Fler bergvärmepumpar

Den mest lönsamma värmepumpen

Bergvärmepumpar har varit i ropet redan flera år men eftersom det kostar en ganska saftig summa att köpa en bergvärmepump, samt att få den installerad, så har marknaden tvekat. Nu, några år efter att bergvärmepumpar introducerats på marknaden, så förstår allt fler vilka fantastiska vinster bergvärmepumpar kommer med och intresset är enormt.


Varmt och skönt året om med bergvärme

För att ens vara en kandidat för bergvärmepumpar så måste man bo vid ett berg, det säger sig självt. Värmeenergin i en bergvärmepump hämtas från berggrunden, så det måste finnas berggrund att tillgå. Man skulle kunna se sig som lyckligt lottad om man bor vid ett berg och därmed har möjlighet att installera en bergvärmepump.

Så bra som det blir

Varför är just bergvärmepumpar så himla bra? Det är för att de hämtar sin värmeenergi från berggrunden och berggrunden håller samma optimala temperatur året om, oavsett vilket väder vi har uppe på jordytan. Det är lagrad solenergi som ger berggrunden sina 8 plusgrader så man kan se det som att man utnyttja jordens eget batteri när man värmer upp sitt hem med en bergvärmepump.

För att komma åt berggrunden och dess lagrade värme måste man borra sig ner mellan 100 och 200 meter, rakt ner i berggrunden, och applicera en kollektorslinga i hålet. Det är via kollektorslingan som berggrundens värme sedan fångas upp och förs in i hemmet via värmepumpen. Det är en något omständlig procedur att installera en bergvärmepump, men när den väl är på plats så är värmeförsörjningen säkrad för många årtionden framöver – dessutom till cirka 80 % lägre kostnad än tidigare.

bergvärmepumpar

Behöver du hjälp med din värmepump?

kontakta klimatteam värmepumpar